Jakkesæt Mode Gennem Tiderne

Jakkesæt herremode

Jakkesæt definition: Jakke eller blazer med matchende bukser i andet stof eller farve. I Danmark er der mange, der kalder en habit for jakkesæt. Det er en fordanskning og en fejl.

Historien om Jakkesættet

Oprindeligt stammer jakkesættet fra England, hvor man oprindeligt kaldte den løse jakke for en ”Sports jacket”.

Sportsjakken var designet til sport og aktivitet såsom jagt, ridning og fiskeri, havde læg, 3 eller 4 knaps lukning, bælte og store lommer til patroner, forplejning og andet.

Jakken var ofte syet i tweed og hertil bar man bukser i en anden kvalitet og farve. Senere blev det almindeligt accepteret, at man gik i jakker, der ikke var i tweed, men i kamgarnskvaliteter, cashmere eller uldblandinger med matchende bukser til jakkesættet.

Jakkesæt i dag

I dag er det helt normalt at bære særskilte bukser i uld, gabardine, fløjl, chinos, bomuldsbukser og jeans til en jakke. Det er almindeligt accepteret, at man er velklædt i et jakkesæt.
Og til jakkesættet er en særlig type jakke populær – nemlig blazeren. Den klassiske mørkeblå blazer, med messing-, guld- eller jernknapper, stammer oprindeligt fra marinen, hvor officererne, ved landlov og fritid, gjorde den til stilig beklædning.

Køb den fineste kvalitet hos Jardex

Hos Jardex kan du købe ægte cashmerejakker i vores fineste forarbejdning, efter de gamle skrædderimæssige forskrifter, og derfor bærer disse vores oprindeligt indsyede etiket ”Brødrene Jardorf, København”, da vi er stolte over, at kunne tilbyde kunderne denne fantastiske jakke.

Se vores store udvalg af jakkesæt fra kendte mærker

Jardex forhandler desuden et kæmpe udvalg af jakker i mærkevarer fra Van Gils, Pierre Cardin Paris, Oscar Jacobson, og Sunwill, hvor udvalget i snit, materialer, farver og størrelser er unikt! 

Det hører med til enhver moderne og stilig mands garderobe at eje en stilig jakke til fest, samt en afslappet jakke til fritid, som kan sættes sammen i et Jakkesæt.

Besøg Jardex.dk og se vort store udvalg af jakkesæt til mænd.