Smokings til Herre


Smoking herremodeSmokingens historie...

I en Smoking signalerer man elegance og sikkerhed ved at være yderst velklædt. Dette gør at mange vælger smokingen til festlige lejligheder.

Smokingens historie og anvendelse stammer fra England, hvor Prinsen af Wales, Edward VII, i ca. 1865 fik syet sig en smoking, oprindeligt kaldet ”smoking jacket".

Denne jakke iførte man sig, når der skulle ryges i de tilstødende lokaler. Dette var praktisk da lugten af pibe og cigarrøg ikke hang ved.

Det var efter en rejse til England at millionæren James Brown Potter i 1886, fik syet en smoking, som han havde på til The Autumn Ball i Tuxedo Club, Tuxedo Park, New York, heraf det amerikanske navn tuxedo.

Smokingens brug og mode.

Smokingen er i dag blevet utrolig populær til fester, nytårsaften, gallafester, James Bond temafester, casino-besøg og til bryllupper eller ved festen efter.

Smoking består af en jakke med silke- eller satinrevers og bukser med silkegalon på buksernes ydre sidesøm.

Smokingjakken, med stofbeslåede knapper, kan være enkelt eller dobbeltradet, med sjalskrave, eller spidst revers, oftest i sort eller midnight blue.

Smokingskjorten, i hvid eller elfenbensfarvet, har almindelig eller knækflip, og ofte plissering og har dobbelt manchetter til manchetknapper. Hertil bruges sort eller farvet butterfly. Nogle vælger også at bruge skærf, til at dække overgangen mellem bukselinning og skjorte.

Et pyntetørklæde i brystlommen og laksko er med til at fuldende smokingsættet!

Se vores store udvalg af smokings fra kendte mærker

Hos Jardex.dk er vi eksperter i festtøj og har det ultimative udvalg af smokinger fra bl.a. Jardex, Brothers Red Label slim fit, Masterhand, Van Gils, Cerruti, Brdr. Jardorf København.

Vi har alle størrelser korte, lange, og helt ned til str. 12 år. Vi har billige smokinger, hvor det ikke kan betale sig at leje, men i stedet eje, og et kæmpe udvalg i eksklusive smokinger fra Cerruti, Masterhand, Oscar Jacobson, Pierre Cardin og Van Gils i Super 100 og 120 uld.

Vi er specialister i smokings, og vores personale er uddannet i herretøj. Du er også velkommen til at besøge vore butik, Jardex Showroom Butik Ballerup.