KJOLE OG HVIDT "WHITE TIE" Mode

Kjole og hvidt herremode

Kjole og hvidt, også kaldet ”White Tie”, er den fornemmeste og mest formelle beklædning til mænd og oprindelsen går helt tilbage til 1700-tallet, og var da almindelig daglig beklædning for det bedre borgerskab.

Anvendelse af Kjole og Hvidt

Kjole og hvidt anvendes i dag bl.a., ved kirkebryllupper, i loger, til nytårskur, sportsdans, og af klassiske dirigenter.

Emma Gad ’s Takt og Tone beskriver: ” Kjole og hvidt er korrekt påklædning til kirkebryllup om eftermiddagen og må anvendes til festen derefter. Dog, må man ikke drikke sig beruset i ”Kjole og hvidt”, derfor anbefales det, at skifte til smoking, hvis man ønsker at drikke med selskabet.”

Kjole og hvidt består af en sort kjolejakke med kort åbentstående front, silke- eller satinrevers, og skal ikke kunne knappes. Jakken har lange skøder ”svalehaler” i bagstykket. De sorte kjolebukser har en eller to galoner på buksernes ydre sidesøm, og har indvendige knapper i linningen, til seler med stropper.

Kjoleskjorten, vesten og sløjfen er i hvid piqué. Skjorten har almindelige manchetter og lukkes med manchetknapper og brystknapper. Vesten er uden rygstykke. Tilbehør som sort høj hat, hvide handsker, hvidt silketørklæde og gerne laksko er god stil!

Kjole og hvidt i Danmark

I Danmark ser man ofte mænd bære kjole og hvidt, i kraftige og kradsende kvaliteter, med brede, flagrende bukser. Måske skyldes det, at man har købt billigt, har arvet et sæt, eller finder det for dyrt at anskaffe et nyt velsiddende kjole og hvidt sæt i en god kvalitet?

Jardex har siden 1917 syet og fabrikeret kjole og hvidt. Vi lægger vægt på god og elegant pasform, komfort og en fair pris. Vores kjole er produceret i en let super 100 wool-stretch kvalitet.

Se vores store udvalg af kjole og hvidt fra kendte mærker

Tjek vores tilbud på kjole og hvidt pakkeløsning og udvalg i høje hatte, handsker, hvide tørklæder mm.

Vi er specialister og vores personale er uddannet i fest og bryllupstøj til mænd. Du er også velkommen til at besøge vore butik, Jardex Showroom Butik Ballerup